Fes clic per matar-los a tots

"Haz clic para matarlos a todos" és un llibre escrit per Bruce Schneier, autor de renom dins el mon de la seguretat informàtica. L'autor descriu el món digital com un espai caòtic i ple d'amenaces, però també un lloc on podem aprendre molt sobre la naturalesa humana i les relacions socials.


el món digital es un espai caòtic i ple d'amenaces


El llibre comença amb una explicació de com funciona la ciberseguretat, incloent-hi temes com ara el xifrat i les contrasenyes. L'autor també discuteix les amenaces comunes a la seguretat digital, com ara els atacs de phishing, el malware i els atacs de denegació de servei que ens afecten tant a particulars, empreses o instuciosn gubernamentals.






A mesura que el llibre avança, Schneier aprofundeix en la importància de la privacitat i la seguretat en la nostra vida digital, destacant com les dades que compartim en línia poden ser explotades no només per actors maliciosos sinó també per les empreses i els governs fent-ne un ús mes enllà de lo raonable.

 També es discuteix les implicacions dels atacs cibernètics en la societat, com ara les conseqüències econòmiques i polítiques dels atacs massius a institucions gubernamentals, sanitaries o infrastructures.


la hiperconectivitat ofereix molts avantatges, però també comporta riscos importants


Schneier destaca la necessitat de crear una cultura de la seguretat digital, en la qual tothom estigui involucrat en la protecció de la seva privacitat i seguretat en línia. No es tracta d' estar en alerta permanent i en panic, es tracta d'educació i formació perquè la seguretat individual repercuteix en la seguretat global de tots. 

Per posar-nos en context l'autor extreu 5 propostes concretes per avançar en la societat segura global.


Millorar la seguretat de la xarxa 

Les empreses i els governs han de prendre mesures per millorar la seguretat de les seves xarxes. Això inclou la implementació de xifratge fort, la gestió d'autenticació i l'autorització d'usuaris, i la utilització de solucions de seguretat de tercers.


Reduir la quantitat de dades recopilades 

Les empreses i els governs han de limitar la quantitat de dades que recopilen sobre les persones. Això pot incloure limitar la recopilació de dades innecessàries, destruir les dades quan ja no són necessàries i permetre als usuaris controlar les seves dades.


Millorar la formació en seguretat digital 

Schneier suggereix que les persones han de rebre una millor formació en seguretat digital per comprendre millor els riscos associats a la hiperconectivitat. Això pot incloure l'ensenyament d'hàbits segurs en línia, com la utilització de contrasenyes fortes i la identificació de correus electrònics de phishing.


Utilitzar solucions de privacitat

Es recomana que les persones utilitzin solucions de privacitat per protegir les seves dades. Això pot incloure el xifratge de correus electrònics, l'ús de xarxes privades virtuals (VPN) i la utilització de navegadors que bloquegen els rastrejadors de publicitat.


Crear lleis de privacitat més estrictes 

Les lleis de privacitat han de ser més estrictes per protegir millor les dades de les persones. Això pot incloure la creació d'un dret a ser oblidat, que permeti a les persones sol·licitar la supressió de les seves dades en línia, i la limitació de la recopilació de dades per part de les empreses i els governs.



Bruce Schneier  http://bit.ly/3mi55bm
Blog Bruce Schneier https://www.schneier.com/ 

Altres llibres interesants de l'autor:



0 Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Post a Comment (0)

Més recent Anterior