Com millorar la privacitat en línia amb un àlies de correu electrònic

Quan ens registrem en un servei web, estem proporcionant informació personal com el nostre nom, adreça de correu electrònic, data de naixement, etc. Aquesta informació és valuosa per a les empreses.

La mineria de dades 

La mineria de dades és el procés d'analitzar grans conjunts de dades per descobrir patrons i relacions. En el context dels serveis web i la privacitat en linia, la mineria de dades pot ser utilitzada per analitzar la informació que es recopila dels usuaris per descobrir patrons de comportament, preferències i necessitats.

Per exemple, si una empresa recopila informació sobre l'edat, gènere i ubicació dels seus usuaris, pot utilitzar la mineria de dades per identificar patrons en els tipus de productes que prefereixen els usuaris de diferents edats i gèneres. L'empresa pot utilitzar aquesta informació per millorar els seus productes i serveis, personalitzar el seu màrqueting i millorar l'experiència de l'usuari.

No obstant, és important tenir en compte que la mineria de dades també pot plantejar preocupacions de privacitat. Les empreses poden recopilar i utilitzar informació dels usuaris sense el seu coneixement o consentiment, el que pot ser considerat com una violació de la privacitat. Per tant, és important llegir els termes i condicions de qualsevol servei web abans de registrar-se i considerar quina informació s'està proporcionant i com s'utilitzarà.

Àlies de correu

Un alias o correu electrònic alternatiu pot ajudar a protegir la teva privacitat en línia de diverses maneres. 

1.- En primer lloc, en utilitzar un alias en lloc del teu nom real, redueixes la quantitat d'informació personal que comparteixes en línia, el que fa més difícil per als ciberdelinqüents o els estafadors obtenir informació sobre tu. 

2.- En segon lloc, si utilitzes un correu electrònic alternatiu per registrar-te en llocs web o serveis en línia, pots reduir el risc de rebre spam o correus electrònics no desitjats en el teu correu electrònic principal. 

A més, si el teu correu electrònic principal és compromès per algun atac o filtració, la informació associada al teu alias no estarà exposada.

Pots comprobar si la teva informació ha estat exposada en filtracions en webs com 

www.haveibeenpwned.com

DuckDuckGo


DuckDuckGo és un motor de cerca en línia que es promociona com una alternativa de privacitat a altres motors de cerca més populars com Google. 
Els usuaris poden utilitzar DuckDuckGo per buscar informació a través d'Internet, com ho farien amb altres motors de cerca, però sense compartir la seva informació personal o el seu historial de cerca amb tercers.

DuckDuckGo Email Protection



És un servei gratuït que ofereix DuckDuckGo per protegir la privacitat de les adreces de correu electrònic dels usuaris. L'eina genera adreces de correu electrònic úniques i aleatòries que els usuaris poden utilitzar per registrar-se en llocs web i serveis en línia.

Quan un usuari utilitza una adreça de correu electrònic generada per DuckDuckGo Email Protection, el correu electrònic es redirigeix a l'adreça de correu electrònic real de l'usuari, però sense revelar aquesta adreça real als llocs web i serveis on es va registrar. D'aquesta manera, els usuaris poden protegir la seva privacitat i evitar el correu brossa o les possibles filtracions de dades.

Pots utilitzar el servei de manera gratuïta tot instal·lant una extensió al navegador.


Gràcies per llegir




0 Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Post a Comment (0)

Més recent Anterior