Privacitat es poder

La digitalització de tots els aspectes de les nostres vides té una sèrie d'avantatges, però també un cost i un d'ells és la pèrdua de la privacitat. 

Els no nadius digitals vam conèixer un món diferent on si bé la privacitat no era total almenys podies fer alguna cosa per protegir-la si per a tu era important, una persona comuna tenia aquest poder.

Actualment el rastreig és automàtic i sistemàtic en tots i cadascun dels aspectes de la nostra vida, això no necessàriament ha de ser negatiu perquè podem pensar que ens compensa respecte dels nombrosos avantatges que ens aporta la tecnologia, la realitat pot ser més perversa.

No és una novetat acceptar que grans empreses i governs ens espien a nosaltres i a tothom del nostre voltant a totes hores, on som, on anem, amb qui estem, que ens agrada, que no ens agrada, tot això i molt més amb la finalitat de conèixer com pensem. Quan poden preveure que pensarem ens poden fer canviar d’idea, llavors tenen poder sobre les nostres decisions d'una manera mai vista.






Aquesta és la premissa de "Privacitat és poder" de Carissa Veliz el primer llibre que proposa prendre el control sobre les nostres dades i posar fi a l'economia de les dades, l'autora ens explica om les nostres dades personals estan donant massa poder a les grans empreses tecnològiques, perquè això és rellevant i què podem fer al respecte.

Biografia:
Carissa Veliz és professora de la Facultat de Filosofia i de l’institut d'ètica d'Intel·ligència artificial, així com membre del Hertford College de la Universitat d'Oxford. Ha publicat articles a The Guardian, The New York Times, New Stateman i The Independent. 
El seu treball acadèmic s'ha publicat al The Harvard Business Review, Nature Electronics, Nature energy i The american Journal of Bioethics, entre altres revistes. 
És l'editora de l’Oxford Handbook of Digital Ethics.





Gràcies per llegir-me.





0 Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Post a Comment (0)

Més recent Anterior