5 Recomanacions sobre ciberseguretat

El m√≥n digital √©s el m√≥n real, la interconnexi√≥ d'ordinadors, tel√®fons m√≤bils i tota mena de dispositius a Internet, aix√≠ com la digitalitzaci√≥ de bona part dels aspectes m√©s quotidians de les nostres vides (salut, hisenda, administraci√≥ electr√≤nica, relacions humanes...)  ens posen en risc de manera permanent, de patir atacs inform√†tics dels quals ni tan sols en podem ser conscients fins que ja √©s tard.  • Ser desconfiat primer i revisar despr√©s a l'hora d’obrir correus electr√≤nics, SMS, missatges de WhatsApp, ens intentaran enganyar per qu√® seguim enlla√ßos maliciosos i arxius adjunts fraudulents que poden contenir virus, ens hem d'assegurar sempre que el remitent √©s de confian√ßa.

  • Tenir un antivirus actualitzat √©s una de les recomanacions m√©s importants, especialment on passem la major part del nostre temps en l√≠nia els tel√®fons m√≤bils.

  • Les c√≤pies de seguretat ja no s√≥n una opci√≥ √©s l'√ļltim recurs en cas de desastre absolut a causa de mal funcionament del maquinari, atacs inform√†tics o errors humans. Les c√≤pies s√≥n un dels pilars m√©s rellevants dins la gesti√≥ de la seguretat de la informaci√≥ i el m√®tode 3,2,1 pot ser un bon comen√ßament.

  • Utilitzar contrasenyes segures √©s imprescindible, les contrasenyes febles o f√†cils d’endevinar per als ciberdelinq√ľents, √©s freq√ľent que acabin filtrades a Internet de manera p√ļblica quan una empresa o servei web √©s atacat.

  • Minimitzar el m√†xim possible la informaci√≥ personal que proporcionem a Internet a trav√©s de xarxes socials i altres serveis web, el que avui √©s privat i segur dem√† pot no ser-ho i per tant √©s convenient prevenir.  La suplantaci√≥ i robatori d’identitat √©s un fet molt est√®s que a vegades no transcendeix prou al p√ļblic en general, per√≤ que t√© unes implicacions molt greus sobre la v√≠ctima.


Gràcies per llegir-me


0 Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Post a Comment (0)

Més recent Anterior