El món digital és el món real, la interconnexió d'ordinadors, telèfons mòbils i tota mena de dispositius a Internet, així com la digitalització de bona part dels aspectes més quotidians de les nostres vides (salut, hisenda, administració electrònica, relacions humanes...) ens posen en risc de manera permanent, de patir atacs informàtics dels quals ni tan sols en podem ser conscients fins que ja és tard.
- Ser desconfiat primer i revisar després a l'hora d’obrir correus electrònics, SMS, missatges de WhatsApp, ens intentaran enganyar per què seguim enllaços maliciosos i arxius adjunts fraudulents que poden contenir virus, ens hem d'assegurar sempre que el remitent és de confiança.
- Tenir un antivirus actualitzat és una de les recomanacions més importants, especialment on passem la major part del nostre temps en línia els telèfons mòbils.
- Les còpies de seguretat ja no són una opció és l'últim recurs en cas de desastre absolut a causa de mal funcionament del maquinari, atacs informàtics o errors humans. Les còpies són un dels pilars més rellevants dins la gestió de la seguretat de la informació i el mètode 3,2,1 pot ser un bon començament.
- Utilitzar contrasenyes segures és imprescindible, les contrasenyes febles o fàcils d’endevinar per als ciberdelinqüents, és freqüent que acabin filtrades a Internet de manera pública quan una empresa o servei web és atacat.
- Minimitzar el màxim possible la informació personal que proporcionem a Internet a través de xarxes socials i altres serveis web, el que avui és privat i segur demà pot no ser-ho i per tant és convenient prevenir. La suplantació i robatori d’identitat és un fet molt estès que a vegades no transcendeix prou al públic en general, però que té unes implicacions molt greus sobre la víctima.
Gràcies per llegir-me
Publica un comentari a l'entrada