Els nadius digitals no existeixen

Lectura interesant si et preocupa la educació dels més petits i la teva pròpia en materia de seguretat informàtica i tecnologia.

Avui dia estem acostumats a sentir l'expressió «natiu digital» per a referir-nos als nascuts a partir de mitjans dels noranta, els qui, suposadament acostumats a la presència d'ordinadors i altres dispositius digitals en les seves vides, no necessiten que ningú els ensenyi a utilitzar-los.

És un error considerar a aquestes generacions competents en l'ús de la tecnologia pel mer fet d'haver nascut amb ella. Potser per néixer en una família que parli castellà dominem l'idioma?

Molt al contrari, no es tracta d'una generació especialment dotada de coneixements, habilitats o interessos en el que a l'ús de les anomenades «noves tecnologies» es refereix, i quan manegen programes diferents a Instagram, *Snapchat, YouTube o altres que utilitzen per a descarregar-se música i pel·lícules, molts d'ells són bastant maldestres. Més aviat hauríem de parlar d'orfes digitals amb una preocupant falta de formació.



Considerar que aquests joves sabran aprofitar l'enorme potencial d'aquestes tecnologies en el seu desenvolupament com a persones i en el progrés de la nostra societat de forma gairebé instintiva, sense que tinguin el suport de la família i sense que dissenyem i apliquem plans educatius sobre aquest tema, resulta absurd.

En altres paraules, els nadius digitals, més que existir, sobreviuen, i nosaltres com a pares, polítics i educadors hem d'ajudar-los. 

Aquest llibre, en el qual col·laboren experts en la matèria de diverses disciplines, vol aportar una visió diferent, per la qual cosa ens sembla una eina fonamental per a la tasca que tenim per davant.

Gràcies per llegir.

0 Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Post a Comment (0)

Més recent Anterior