El Sector de la Ciberseguretat a Catalunya: Creixement, Innovació i Lideratge


El sector de la ciberseguretat a Catalunya es troba en un moment de gran dinamisme i projecció, consolidant-se com un dels àmbits més estratègics per a l’economia catalana. Amb un creixement sostingut en els darrers anys, l’ecosistema català de ciberseguretat està vivint una etapa de gran activitat i lideratge, gràcies a una aposta decidida per part de les institucions, el món acadèmic i el teixit empresarial.

Una comunitat en expansió


Un dels principals impulsors d’aquest creixement ha estat la recent creació de l’Associació de Ciberseguretat de Catalunya ASCICAT, que reuneix experts del sector, empreses, acadèmics i representants governamentals. Aquesta associació té com a finalitat principal fer valdre i reforçar la competitivitat de la cadena de valor del sector empresarial vinculat a la ciberseguretat, considerant-lo un motor clau de l’economia catalana.





Amb aquest objectiu, l’ASCICAT es proposa promoure i impulsar, de manera directa o indirecta, qualsevol activitat o projecte orientat al foment i a l’impuls del sector de la ciberseguretat a Catalunya. Així, l’associació busca estimular les sinergies entre els diferents actors implicats i fomentar la interacció entre empreses, universitats, centres de recerca i l’Administració pública.

Xifres que avalen el creixement


Les dades disponibles demostren el gran dinamisme del sector de la ciberseguretat a Catalunya. Actualment, la comunitat autònoma compta amb 432 empreses dedicades a aquest àmbit, que generen més de 8.000 llocs de treball directes. A més, la facturació del sector va créixer un 11% en l’últim any, superant els 900 milions d’euros.



Aquestes xifres posen de manifest la fortalesa i el gran potencial de creixement d’un sector en constant evolució, que s’ha convertit en un pilar fonamental per a la competitivitat i la transformació digital de l’economia catalana.


Aposta per la formació i el talent


Per tal de mantenir aquest ritme de creixement i innovació, el sector de la ciberseguretat a Catalunya també ha apostat per la formació i l’atracció de talent especialitzat.

En aquest sentit, destaca la recent creació d’una nova càtedra de ciberseguretat a la Universitat Oberta de Catalunya , que contribuirà a nodrir el sector de professionals altament qualificats i preparats per afrontar els reptes del futur.





Aquesta aposta per la formació especialitzada es complementa amb la celebració d’esdeveniments de referència, com el pròxim Barcelona Cybersecurity Congress, que situarà la capital catalana en el mapa global de la ciberseguretat i reforçarà el seu lideratge en aquest àmbit.

El Barcelona Cybersecurity Congress


Un dels esdeveniments més destacats que reforça el lideratge de Catalunya en l’àmbit de la ciberseguretat és el Barcelona Cybersecurity Congress

Aquesta cita anual reuneix experts de renom internacional per debatre sobre els principals reptes i tendències del sector.





La celebració d’aquest congrés a la capital catalana situa Barcelona i Catalunya en el mapa global de la ciberseguretat, consolidant-les com a referents en aquest àmbit estratègic. Més enllà de l’intercanvi de coneixement i les oportunitats de networking, el Barcelona Cybersecurity Congress té un impacte directe en l’ecosistema local.

En definitiva, el sector de la ciberseguretat a Catalunya es troba en un moment dolç, gràcies a l’aposta decidida per part dels actors implicats, que el converteixen en un motor clau per a la competitivitat i el creixement de l’economia catalana.

0 Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Post a Comment (0)

Més recent Anterior