Que és el grooming i com prevenir-lo


Grooming

El grooming a través d'Internet, és una preocupació cada vegada més gran a l'era digital. 

És important entendre en què consisteix aquest perill i com podem protegir-nos a nosaltres mateixos i als més joves. En aquest article, expliquem què és  i oferim cinc consells claus per mantenir-nos segurs a la xarxa.

Què és el Grooming?

El Grooming és quan un adult utilitza Internet per establir una relació amb un menor amb la intenció de cometre abusos sexuals. Aquesta persona pot amagar la seva identitat i guanyar la confiança del menor, creant un entorn on el menor es senti còmode compartint informació personal o fins i tot realitzant activitats inapropiades. És crucial que els pares i els joves siguin conscients d'aquest perill.


Milers d’ adults es fan pasar per nens per acosar a altres nens

 


 

5 Recomanacions per Mantenir-se lluny de l'assetjament a Internet


No comparteixis dades personals

Mai revelis informació com el teu nom complet, adreça, número telèfon o escola a desconeguts a la xarxa. La privadesa és crucial.

Sospita de desconeguts

Sigues cautelós amb qui connectes en línia. No acceptis sol·licituds d'amistat o missatges de persones que no coneixes personalment.

Comunica't amb adults de confiança

Si sents que algú està actuant de manera inapropiada o et fa sentir incòmode a la xarxa, parla amb un adult de confiança i comparteix les teves preocupacions.

És important no enviar fotos o vídeos compromesos

Mai enviïs imatges o vídeos íntims a ningú, ni tan sols a persones que coneguis. Aquesta informació pot ser utilitzada en contra teva.

Aprèn a reconèixer els senyals d'alarma 

Educa't a tu mateix o als teus fills sobre els comportaments que poden ser indicatius d'engrescament. Això inclou les pressions per compartir informació personal o fer coses que et facin sentir incòmode.


⚠️ Avís, el següent vídeo pot ferir la teva sensibilitat 



Mantenir-se segur a Internet és responsabilitat de tots. Amb coneixement i precaució, podem protegir-nos a nosaltres mateixos i als nostres éssers estimats de les amenaces en línia, el sentit comú només funciona quan tots coneixem els riscs.


0 Comentaris

Publica un comentari a l'entrada

Post a Comment (0)

Més recent Anterior